Házirend

Be- és kiköltözés
A szálláshelyet elhagyni délelőtt 10 óráig kell, a következő vendégek érkezése előtti takarítás miatt. Az érkezés délután 3 órától lehetséges.
Amennyiben nincsenek vendégek a kérdéses napok előtt illetve után, előzetese egyeztetés alapján kedvezőbb időpontokban is meg lehet állapodni. 

Háziállatokra vonatkozó szabályok
A vendégházba egyszerre legfeljebb két háziállat hozható. Háziállatonként egyszeri takarítási felár fizetendő az alábbiak szerint:
- kutya: 1000 Ft
- macska, egyéb állat: 500 Ft

Az állatok nem mehetnek be a hálószobába (utca felőli szoba), a fürdőszobába és nem mehetnek fel a bútorokra így az ágyakba sem.
Az ágyneműk mosását a szállás ára tartalmazza, de amennyiben azok jelentős mértékben szennyezettek lesznek az állatok miatt (pl. szőr) vendégeink kártérítéssel tartoznak, aminek összege 2000 Ft / garnitúra. Amennyiben problémásnak látja az ágyneműk megóvását kérem hozzon saját ágyneműt.

Háziállatot a medencébe engedni tilos. Amennyiben ez nehezen megoldható, kérem használja a medencetakaró ponyvát (lásd medencére vonatkozó rész).
Ezen szabály megsértése esetén vendégeink kártérítéssel tartoznak, aminek összege 5000 Ft (vízcsere, fertőtlenítés).

Fűtés
A nappaliban található kandallónak használata kizárólag előzetese egyeztetés alapján lehetséges, mivel ahhoz a fűtés vezérlését is be kell kapcsolni. Ennek hiányában, ha a kandalló be van gyújtva a fűtési víz felforr és a rendszer használhatatlanná válik, aminek bekövetkezésekor vendégink kártérítéssel tartoznak.

A hálószobában található önálló kandalló szabadon használható.

A kandallók abban az esetben használhatóak amennyiben a fűtési felárról előzetes megállapodás történt.
A kandallók tüzeléséről minden kedves vendégnek magának kell gondoskodnia (a begyújtást, felfűtést természetesen megoldjuk). Természetesen tűzifa is rendelkezésre áll, amelynek árát a fűtési felár tartalmazza.

Medence használata
A partról a medencébe ugrálni tilos! A medence kis mérete miatt, a kiloccsanó víz gyorsan a vízszínt minimum alá csökkenését okozza, ami a vízszűrő tönkremeneteléhez vezet.

 
A vízszűrő lefolyónál található jelzések mutatják a minimum és maximum vízszintet. Amennyiben a vízszint a minimum alá csökken kérem töltse fel a medencét vízzel a felső csík jelezte maximális szintig, ellenkező esetben a vízszűrő tönkremehet amiért vendégeink anyagi felelősséggel tartoznak. A medence feltöltése a felső pince melletti kerti csapról lehetséges, a pincében található tömlőkocsi segítségével.

Amennyiben a medencét nem kívánják használni, illetve gyermekek vagy háziállatok elől akarják letakarni, kérem szanálják a nyárikonyhában lévő ládában található takaróponyvát.

Háziállatokat a medencébe engedni tilos!

Nyárikonyha
A nyárikonyhában található mosogatónál ne használjon mosogatószert vagy egyéb vegyszert, mert a lefolyóvíz a fűzfát öntözi.
A tűzhely gázpalackról üzemel, ami a tűzhely melletti szekrényben található, és azt használat előtt meg kell nyitni. Használat után kérem zárja el a gázpalackot!

Kerékpár használat
A felső pince épületben található két bicikli, illetve gyerekbiciklik, amik vendégeink rendelkezésére állnak. Kérem, használat előtt ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását, és amennyiben szükséges pumpálja fel őket, az egyik biciklin található pumpával.
Mindkét biciklihez tartozik biztonsági zár, amelyeket kérem, hogy használjanak ha magukra hagyják a kerékpárokat. A vendégeink anyagi felelőséggel tartoznak, amennyiben a bicikliket ellopják vagy megrongálódnak.

 

 

General information about the house

The buildings
The main building of Berki Porta is a classic farmhouse which was built in the 1800s. The walls are thick and made of adobe, which reserves a very comfortable climate inside the building during the summer or winter.
The main building has 90m2 space and the rooms below:
- Bedroom - with 1 double bed and 1 bunk bed
- Kitchen
- Living room - with 1 double sofa
- Hall - with 1 extra bed
- Bathroom
- Toilet
The extra bed located in the hall is not included in the offer (due to its location), and of course not calculated in the price either, but it is free to use. Including this extra bed, the capacity of the house is 7 beds.

The rooms are furnished with antique or stylish new furniture, to secure your full comfort.

Right behind the main building, there is a summer kitchen and a roofed terrace with cooking and grilling possibility, and offers a pleasant rest even in a rainy weather.

Layout and photos (click on the layout to see photos of the interior)

There are two other buildings in the garden, and one of them is a wine cellar, which is a perfect place to clink the glasses.

An open fire place for cooking and grilling, and a children's playground can also be found in the garden.

Room equipments
Kitchen: fridge, ceramic hob and oven, microwave oven, dish washer (tablets included), coffee machine, toaster and other general kitchen tools
Bathroom: shower, bathtub, washing machine
Other: TV set, video recorder and DVD player in the living room

Horse-drawn carriage trips
Service available on demand only, so please let us know your interest at the booking.

Hunting
Based on Your request, we get quotations from the near hunting clubs and organize the hunting.

Shopping
In the village there is no shop or pub either. These can be found in the next village Helesfa, which is 3 kms from Dinnyeberki.
Bigger stores can be found in Szentlõrinc (9 km) and Pécs (25 km).

Winter usage
The whole building is heated by a centralized heating system, heated by a fireplace in the living room. So the heating during the winter season is solved, but feeding of the fire is the guest's task. Of course we start the fire and heat up the house before You arrive. Wood is available and included in the price.
As the warming up of the house takes quite a long time, the minimum number of the nights is two during the heating season.

Check in and out
According to the advanced arrangement (phone or email).
Accommodation fee and caution should be paid at check in. We return the caution when You leave the house and the keys are given back.
 
We have 51 guests online
Nyelv / Language / Sprache
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
 • Képgaléria
Facebook

Search
Banner